8 травня в Україні – День пам’яті та примирення

 З метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни і відзначення перемоги над нацизмом в Україні - щороку 8 травня відзначається державне свято – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цей день присвячений пам’яті жертв та з метою гідного вшанування подвигу українського народу та його внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

День пам’яті і примирення – це день, коли всі ми маємо шанс вислухати і зрозуміти один одного, осягнути, що усі ми є українцями – єдиною нацією, незважаючи на мову, якою говоримо, віру, якої дотримуємося та місця народження.

Цей день об’єднав в собі біль, пам'ять і надію.
Друга Світова війна, пронесена не тільки через роки, а й через серця і душі учасників тих страшних подій, дітей війни, наших батьків та нащадків переможців.

У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму.

Нажаль так сталося, що цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Ми господарі на своїй землі, правда за нами – тож ми знову здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної Батьківщини.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими і є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні.

Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

І сьогодні ми знову доводимо всьому світу, що ми єдиний, волелюбний, незалежний та непереможний народ!
Народ, який здатний захищати свою свободу, демократичні цінності, та суверенітет!
І сьогодні, як ніколи, ми єдині , віримо в Перемогу, і впевнено йдемо до своєї єдиної спільної мети - ім'я якої було, є і буде вічним для всіх прийдешніх поколінь - Велична і Свята Україна!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Додатки до конкурсної роботи "Сучасні технології критичного читання на уроках англійської мови як засіб формування і розвитку критичного мислення в умовах інформаційного середовища"

Сьогодні, 8 травня - День пам'яті та перемоги над нацизмом. День пам'яті жертв Другої світової війни. Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини...