Всесвітній День вишиванки

 Всесвітній День вишиванки з’явився не так давно, у 2006 році, але вже встиг стати одним із найулюбленіших свят українців.

Його прийнято святкувати у третій четвер останнього місяця весни, цьогоріч це 22 травня.

У цей день усі охочі вдягають традиційне українське вбрання та йдуть у своїх справах. Також у містах та селах зазвичай проводяться святкові заходи, втім, цьогоріч вони скасовані через карантин.



Вишиванка — наша національна святиня. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. Вітаю усіх з Днем вишиванки та бажаю натхнення до праці та боротьби за світле майбутнє нашої держави.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Додатки до конкурсної роботи "Сучасні технології критичного читання на уроках англійської мови як засіб формування і розвитку критичного мислення в умовах інформаційного середовища"

Сьогодні, 8 травня - День пам'яті та перемоги над нацизмом. День пам'яті жертв Другої світової війни. Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини...