Що не можна робити під час переохолодження?

Що не можна робити під час переохолодження?

(snowflake)Не намагайтеся зігріти руки і ноги, розтираючи їх. Нагрівання або масаж кінцівок у стані переохолодження може спричинити навантаження на серце і легені. Не вживайте алкоголь і сигарети. Перший перешкоджає процесу зігрівання, а другі — кровообігу, необхідному для зігрівання.

Що робити у разі переохолодження?

Викликати бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги. При можливості усунути дію холоду: перемістити постраждалого в тепле приміщення, зняти мокрий одяг. Взуття та одяг знімати обережно, без зусиль, щоб не ушкодити вражені ділянки тіла (краще розрізати взуття та одяг).

Яку медичну допомогу надають у разі переохолодження?

При обмороженні І ступеню, ділянки тіла, що охолоджені, необхідно зігріти до почервоніння теплими руками, легким масажем, розтиранням тканиною з вовни, диханням, а потім накласти ватно- марлеву пов'язку. При обмороженні II-IV ступеню швидке зігрівання, масаж або розтирання не роблять.

Бережіть себе!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Додатки до конкурсної роботи "Сучасні технології критичного читання на уроках англійської мови як засіб формування і розвитку критичного мислення в умовах інформаційного середовища"

День захисників і захисниць України